Техничка спецификација

Мониторинг систем за наводнување

Сензор за мерење на влага во почва:
- Стабилна калибрација
- Рамка на мерење од 0 до 239 cb (kpa)
- Целосно добра состојба
- Не се разложува/распаѓа во почва
- Не се оштетува од замрзнувачки температури
- Компензиран за најчестите нивоа на соленост на почвата
- Евтин, лесен за инсталација
- Кабли за конекција: AWG20, 2
- Стандардна должина на кабелот 5m
- Гаранција: 1 година

Сензор за мерење на почвена температура:
- Излезен дигитален сигнал
- Период на мерење 2 секунди
- Интернополнење
- Мерење на температура од -55 C do +125 C
- Прецизност на мерење +-0.5 C (-10 до 80 C)
- Резолуција на програмирање од 9 до 12 Бита
- Ниска потрошувачка на енергија
- Секој модел има 64 битен код зачуван во РОМ меморијата на матичната плоча
- Флексибилен кориснички алармен систем, кој ги препознава уредите иако не го надминуваат лимитот кој е сетиран.
- Напојување од 3.3-6 V DC

Контролер:
- Интерфејс за 4 сензори
- 3 различни аналогни влеза
- 1 x 1 жица
- Изолирано DC напојување
- 4MB РАМ контролер
- Часовник со реално време
- Watch Dog тајмер
- Батерија која може да се полни
- WiFi
- Bluetooth
- RS232/485 влез
- табела со задачи поставена од корисникот
- Дисплеј на лице место со моменталните отчитувања и последните одчитувања може да се видат на Веб страната доколку е поврзан уредот со WIFI/Bluetooth
- Водоотпорна кутија
- Симнување на податоците преку WIFI или локално преку Bluetooth
- Интегриран паметен комуникациски излез (GPRS/RS232 модем со кој е опремен контролерот кој користи малку енергија)

Соларен панел и полнач:
- Батерија (минимум 54Аh)
- 5 Watt(минимум) Соларен панел

Уред за мерење на Temp, rH на воздух и CO2

Мерење на CO2 Сензор - К3
- Рамка на мерење 0 - 5000ppm vol.
- Метод на мерење без дисперзија инфраред
- ABC автоматска калибрација
- Време на отчитување 20 секунди
- Сензитивност +-20 ppm +-1% од измерената вредност
- Прецизност +-30 ppm +-3% од измерената вредност
- Влијание на притисокот +1.6 % отчитување на kPa девијација од нормалниот притисок, 100kPa
- Калибрациска поддржливост
- DIN1 копче за да потикне повторна калибрација @ 400 ppm CO2
- DIN2 копче за да поттикне Калибрација „нула“ @ 0 ppm CO2

Генерални перформанси
- Температура на уредот од -30 до 70 C
- Предвидено времетраење на сензорот > 15 години
- Нема потреба од додатни поставувања
- Време за почеток на употреба ( да се загрее ) < 1min
- Согласност со стандардите: EN61000‐6‐3:2001
- RoHS directive 2002/95/EG
- Температура на работа од 0 до 50 C
- Влажност на воздух опфаќа од 0 до 95%
- Опкружување за работа во станбени, комерцијални, индустриски простори и
потенцијално правливи воздушни канали што се користат во HVAC (Греење
системи за вентилација и климатизација).

DHT22 Сензор за мерење на температура и влажност на воздух
- Напојување 3,3-6V DC
- Излезен сигнал дигитален сигнал преку една магистрала
- Чувствителен елемент
- Полимерен кондензатор
- Работен опсег влажност 0-100%RH;температура -40~80 Целзиусови
- Прецизност влажност ±2%RH(Max ±5%RH);температура <±0,5 Целзиусови
- Резолуција или чувствителност влажност 0,1% RH;температура 0,1 Целзиусови
- Повторливост влажност ±1%RH;температура ±0,2 Целзиусови
- Хистереза ​​на влажност ± 0,3% RH
- Долгорочна стабилност ±0,5%RH/год
- Период на чувствителност Просечен: 2 секунди
- Заменливост целосно заменлива
- Димензии мала големина 14*18*5,5мм;голема големина 22*28*5мм

AMR Контролер за спроведување на податоци

AMR КОНЦЕНТРАТОРОТ/КОНТРОЛЕРОТ е дизајниран како контролер и комуникациски уред за инсталација во дистрибутивна мрежа. Неговата главна цел е да обезбеди собирање, евидентирање и пренос на податоци од мерниот уред (мерач на електрична енергија или мрежен анализатор) на централен компјутер во контролниот центар и да ги пренесе командите од контролниот центар на периферните уреди.

Процесор:

- 240 MHz двојадрен 32-битен микроконтролер Tensilica LX6 со 600 DMIPS,
- Интегриран SRAM од 520 KB,
- QSPI блиц/SRAM 16MB,
- РТЦ чувар.

Комуникација:

- WiFi:
- WiFi Protected Access (WPA)/WPA2/WPA2 Enterprise/WiFi Protected Setup (WPS).
- Интегриран 802.11 b/g/n HT40 Wi-Fi примопредавател, база на опсег, стек и LwIP.
- GSM/GPRS:
- Четири опсег 850/900/1800/1900 MHz,
- GPRS мулти-слотови класа 12,
- RS232, RS485 SPI, I2C, 1 жица.

AMRCC обезбедува двонасочна комуникација со:

- Модеми на периферни уреди преку PLC и Wi-Fi комуникациски канали,
- Централен компјутер преку Интернет преку GSM/GPRS комуникациски канал или преку Интранет преку етернет канал
- Компјутер преку етернет или USB
- Број на фази 3
- Број на жици 4
- Номинален напон 3x230V, 50Hz
- Номинална струја (потрошувачка) минимална 250mA
- Опсег на напон (185 – 265)V
- Дигитален I/O x 4 2A/250VAC
- Монтажа DIN шина
- Работна температура -35°C до +80°C
- Димензии (105х85х60) мм
- Истакнување на имплементацијата
- Следење на потрошувачката и побарувачката на моќност (Pmax) на електрична енергија

Друга функционалност:

- Интегрираната функционалност на чуварот врши хардверско ресетирање на контролорот во случај на неактивност за одреден временски период
- Сите параметри на контролорот и собраните податоци складирани во NVRAM остануваат зачувани дури и по прекин на напојувањето
- Лесна инсталација на DIN rai

    Cart